A Makó FC edzésén jártunk, akik négy forduló után újoncként a negyedik helyen állnak az NB III-Közép csoportjában. Négy mérkőzésből három alkalommal tudtak nyerni, és egy vereséget szenvedtek.

Siha Zsolt vezetőedző elmondta, hogy egy újonc csapatnak nagyon fontos, hogyan kezdik a bajnokságot. Úgy alakult, hogy a négy találkozóból hármat hazai pályán játszottak, ahol az edző elmondása szerint illett volna pontokat szerezni, és ez össze is jött.

„Felülmúlta a várakozásimat ez a kezdés. Enyhe kifejezés, hogy meg vagyok elégedve a csapattal”

-tette hozzá Siha Zsolt.

A vezetőedző kiemelte, hogy a jó rajtnak nagyon örülnek, de még nagyon az elején állnak a bajnokságban. Mindenképp szeretnék kitolni minél tovább ezt a formát, ám olyan helyzetben vannak, ahol egy győzelemmel nagyot lehet ugrani, de ugyanúgy egy vereséggel pedig bukni.

Elmondása szerint az előre kitűzött cél az volt, hogy bent maradjanak a harmadik osztályban, és 45 pontot szeretnének szerezni. Azt is hozzátette, hogy egy újoncnak mindig az a legfontosabb, hogy stabilizálja a helyét az adott bajnokságban.

Több új igazolás is érkezett a nyáron a csapathoz. A vezetőedző kitért arra, hogy mennyiségre és minőségre is szükség volt, mivel sokkal több mérkőzés van ebben a bajnokságban, mint a megyei osztályban. Úgy véli, a srácok jól beilleszkedtek.

Növeltetek az edzések intenzitásán így, hogy már magasabb rangfokozatban játszatok?

Tavaly is már NB-s minőségű edzéseket tartottunk, darabszámra növeltünk rajta, idén nincs egy szabadnap sem a héten. Szerintem az, hogy így tudtunk nyitni, annak volt köszönhető, hogy NB-s munkát végeztünk az edzéseken.

Most hétvégén nem lesz forduló. Pihenés vár így a csapatra?

Igen, pihenéssel fogjuk tölteni a hétvégét. A szombatot és a vasárnapot elkapták a fiúk. Ahhoz, hogy legyen előnyünk, hogy nem játszunk hétvégén, ahhoz az kell, hogy pihentek legyenek a játékosok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest