Lipcseiné Törős Katalinnal, a makói Gold Hands Spa masszázsstúdió üzemeltetőjével beszélgettünk. Mesélt nekünk a szolgáltatásokról, a masszázs fajtákról és azt is megtudtuk, miért lépett erre a pályára.

A stúdió szolgáltatásai közé tartozik a svédfrissitő masszázs, a nyirokdrenázs, ami vízelvezető masszázst jelent, a köpölyözés, gépi zsírbontás, a metamorf masszázs (lélekmasszázs) és a talpmasszázs. Elmondása szerint a legnagyobb kereslet a svédfrissítő masszázsra van.

A köpölyözés mit takar?

A köpölyözés egy ősi gyógymód, amit kicsit már korszerűbb eszközökkel csinálunk. Régebben üvegpohárral és gyertyával csináltak, most kis üvegpohárka forma köpölykészletet használok, amiket egy pumpa segítségével szabályozok. A bőr színe és rugalmassága határozza meg a használatot. Alkalmazok tolóköpölyt és ülőköpölyt. A tolóköpölyt szeretik, és én is szívesen alkalmazom.

Mire jó ez a gyógymód?

A köpöly segíti a vérkeringést és a letapadt, becsípődött izmok hatékony fellazítását. A masszázs segít ellazulni, erősíti az immunrendszert. Segíti a hétköznapi monoton munkát végző mozgás hiányos, elfáradt izmok átmozgatását, lazítását. Könnyebbé teszi az elkövetkező napok rutinfeladatainak az elvégezését.

Katalin úgy véli, hogy egy megfelelő helység, zene, olaj és odafigyelő masszőr el tudja lazítani a testet és a lelket egyaránt. Ezt úgy lehet észrevenni, ha a vendég az első 10-15 percben már alszik és nem görcsösen fekszik az ágyon.

Az üzemeltető több iskolában is fejlesztette a tudását, amit most is igyekszik még tovább vinni, hogy napra készen tudjon segíteni a teljes relaxációban.

„Szívesen csinálom szabadidőmben. Sok ember megfordul nálam, akiket szívből masszírozok, és hiszem, csak így lehet ezt csinálni. Bejelentkezett időpontra érkeznek az emberek. Van, amikor több hétre előre lefoglalják az időpontokat”

-tette hozzá Katalin.

Miért lépett erre a pályára?

15 éve lassan, hogy egy nagyon közeli családtagom stroke-ot kapott, és ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a masszázzsal. Sajnos kevés a gyógymasszőr, aki segíthetne a beteg embereknek. Lehetőségem nem volt, hogy gyógymasszőr legyek, és az imént említett kedves családtagom vetette fel, hogy ha neki segítek miért nem segítek másoknak is?! Neki sokat jelentett ez,  és így nyitottam ki a kis stúdiómat két és fél éve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest