Az idei évben a ,,Napraforgó” nevű torta lett az Ország Tortája. Napraforgó, körte, joghurt, méz felhasználásával készül. Tudtuk meg Papp Dániel cukrásztól, és az összetételéről és beszámolt portálunknak.

Mikor kezdtétek árusítani?

Augusztus 20-án kezdtük el árusítani. A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés, így sajnos nem is tudtuk egész hétvégén kínálni Vendégeinknek. Ezek a torták jóval időigényesebbek, hosszabb eljárással készülnek, mint a hagyományos torták, sajnos ezért is nem volt kapható a többi napon. A héten újra készíteni fogjuk a tortát, érdemes lesz a Facebook oldalunkat figyelni, ott fogjuk Vendégeinket értesíteni róla. 

Hogyan jutottatok a recepthez?

Augusztus 20-ra csak a kamarai tagok kapják meg a pontos receptet és csak azok is árusíthatják. Készítettünk már országtortákat de az idén lettünk kamarai tagok, ennek volt köszönhető, hogy ilyen hamar el tudtuk készíteni. Az év végén szokták teljesen nyilvánosságra hozni azoknak, akik nem tagok. Ennek komoly szerződési feltételei vannak. Természetesen a recept után a tortát minden cukrászda magának készíti el. A recepten változtatni semmit nem lehet. 

Neked, mint cukrásznak mi a véleményed erről a desszertről?

Nekem nagyon tetszik ez a torta. Szerintem jól harmonizálnak együtt az alapanyagok. A torta alapja egy joghurt mousse, melynek közepén egy körte mousse és egy körte zselé található.  Nagyon érdekes a torta alsó eleme is, ahol a napraforgó és a karamellizált csokoládé találkozik. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest