Az első 10.000 forintos sportszerutalványok – amiket a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány adományoz a vásárhelyi családoknak – már gazdára is találtak Vásárhelyen. A részletekről hétfő reggel tartottak sajtótájékoztatót.  

Mint ahogyan arról korábban beszámolt a promenad24.hu Lázár János országgyűlési képviselő kezdeményezésére hozták létre a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítványt, amely karitatív, jóléti célokat szolgál. Az alapítvány máris több alkalommal segítette a rászorulókat Hódmezővásárhelyen.

A sajtótájékoztatón Kószó Péter, az alapítvány elnöke kiemelte, hogy minden első osztályos és rászoruló gyerek kap egy sportszerutalványt, amivel a családok beiskolázási költségeit szeretnék csökkenteni. Az elnök köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzá járult ahhoz, hogy 1000 gyerek iskolakezdése lesz könnyebb.

Nem volna szükség erre az alapítványra és erre a támogatásra, ha a hódmezővásárhelyi városvezetés 2018 óta folytatná azt a tevékenységet, amelyet korábban 30 éven keresztül végeztünk. Korábban a Városháza a hómezővásárhelyiekért volt, annak érdekében dolgoztunk, hogy segítsünk mindenkinek, aki rászorul. Vásárhelyen mindenki számított, és mindenki számíthatott a Városháza segítségére. Egy új politika van a Városházán, amely nem az emberekkel és a vásárhelyiekkel foglalkozik, hanem saját magával. Önmagát dicsőíti reggeltől estig, és Jóistent játszik. Magára hagyta az embereket, rászorulókat a vezetés, az emberek be sem tudnak jutni a Városházára, hiszen félig le van zárva. Segítséget nem is kérhetnek és nem is remélhetnek az emberek, ezért sokszor hozzánk fordulnak. Magam is sok mindent megteszek, hogy segíthessek, de egyedül kevés lennék, nem tudnám pótolni azt a súlyos hibát, amit a Városháza elkövetett. Ezért kértem segítséget a barátaimtól, és helyi vállalkozóktól

– mondta el Lázár János.

A képviselő beszédéből kiderült, hogy 10 millió forintot sikerült összegyűjteni, főként helyi vállalkozásoktól. „Mi nem kaptunk forrásokat az Amerikai Nagykövetségtől, nemzetközi civilektől, és visszautasította a megkeresésünket az összes Vásárhelyen működő külföldi vállalat és nagyvállalat. Kizárólag vásárhelyi kis- és közepes vállalkozások – és néhány nagyobb vállalkozó – segítettek

– tette hozzá Lázár.

Az adományozók mindegyike azt kérte, hogy maradjanak anonimek, hiszen 2-3 éve azokat a vállalkozásokat, akik nem a városvezetést támogatják, súlyos adóterror sújtja.

Miklós Anikó, tankerületi igazgató elmondta, hogy nem csak a Tankerület fenntartásában lévő iskolák diákjai kapnak utalványt, hanem az egyházi fenntartású intézmények tanulói is. Az utalványokat egész héten keresztül osztják az intézményekben.

Forrás: promenad24.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest