A Tiszába esett valaki vasárnap reggel a szegedi Bertalan hídról. Az eset negyed 9-kor történt, úgy tudjuk, egy 31 éves férfiról van szó, akit a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a honvédséggel és a speciális vízimentőkkel közösen jelenleg is keresnek.

Az esetre a Szeged365 olvasói hívták fel figyelmünket, az ORFK szekesztőségünkhöz eljuttatott, hivatalos közleménye így szól:

A jelenlegi információink szerint 2021. augusztus 22-én 8 óra 15 perc körül eddig ismeretlen körülmények között egy férfi a szegedi Bertalan híd közepéről a Tiszába ugrott. A kutatás jelenleg is jelentős erőkkel folyik, a férfi keresését a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a honvédséggel és a speciális vízimentőkkel közösen végzik.

A szemtanúk beszámolói alapján a férfi, miután ugrott a hídról, rögtön elmerült – nyilatkozta megkeresésünkre Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke.

Mint nyilatkozta,

  • a fiatal férfi eddig nem tisztázott okokból a vízbe ugrott,
  • a szemtanúk szerint rögtön elmerült,
  • a délelőtti órákban szonárral keresték, a szegedi vízimentőkkel együtt a Szegedi Tűzoltóparancsnokság, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a honvédség kollégái is a Tiszát kutatják, utóbbiak a Csepel nevű naszáddal érkeztek a helyszínre.

Seller András nem tudott bíztató dolgokat mondani, mint magyarázta, ha valakit nem találnak a vízbe zuhanást követően, abban szoktak reménykedni, hogy valahol kimászott. Fél 11-ig 1500 méternyi partszakaszt vizsgáltak át, sajnos egyre kevesebb az esélye, hogy a férfi túlélte a zuhanást. Olvasói beszámolók alapján egy közelben lévő horgász próbált meg segíteni a vízbe zuhanó embernek, azonban a férfi sajnos rögtön elmerült.

Forrás: szeged365.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest