Nem várhatjuk passzívan a lehetséges következményeket. Határaink biztonságosak és sérthetetlenek maradnak. – nyilatkozta a görög védelmi miniszter.

Törökország nem tud megbirkózni egy Afganisztánból kiinduló újabb menekülthullámmal – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök az MTI tudósítása szerint. Elkerülhetetlen egy újabb migrációs áradat, amennyiben nem hozzák meg a szükséges intézkedéseket Afganisztánban és Iránban – hangsúlyozta Erdogan az Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során. Elmondása szerint a mintegy ötmillió menekültet befogadó Törökország nem tud megbirkózni további migrációs teherrel.

A török államfő hasonlóan nyilatkozott pénteken is, miután telefonon tárgyalt a görög kormányfővel.

Görögország mintegy 40 kilométerrel meghosszabbítja a Törökországgal közös határán húzódó kerítést, és új megfigyelőrendszert is telepít a szakaszra, hogy így szabjon gátat egy esetleges menekültáradatnak – írja a Guardian, hozzátéve, hogy a tálib hatalomátvétel után

sok európai döntéshozóban él a félelem, hogy megismétlődhetnek a 2015-ös migrációs válság jelenetei.

Mihalisz Kriszokoidisz görög védelmi miniszter szerint felkészültek arra, hogy megakadályozzák, hogy ugyanaz a helyzet előálljon, mint hat évvel ezelőtt.

– Nem várhatjuk passzívan a lehetséges következményeket. Határaink biztonságosak és sérthetetlenek maradnak. – mondta Kriszokodisz, aki szerint az országuk ezúttal nem lesz kapu az afgán menekültek tömegei számára Európa felé.

Forrás: 24.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest