A gyenesdiási nemzetközi versenyen elkészített forrástündér egy helyi forrásnál lesz elhelyezve, ahol mindenki megcsodálhatja majd.

Mint Bárdi Andrea portálunknak elárulta, előző héten kedden érkezett meg a verseny helyszínére, ahol mind a 15 versenyző választhatott magának egy rönköt.

– A gyenesdiási polgármesteri hivatal összeállított javasolt témaköröket, hogy ők hova szeretnék elhelyezni ezeket a szobrokat. Környéki, vagy Balaton közeli témák voltak, például borászat, védett állatok, balatoni halak – avatott be a részletekbe a képzőművész, akinek választása egy közeli forrásra esett.

Az alkotómunka szerdán vette kezdetét, a résztvevőknek szombatig volt idejük tökéletesíteni művüket, hiszen aznap délután került sor a zsűrizésre. Bárdi Andrea ennek kapcsán elárulta: az embert nagyon-nagyon motiválja a határidő, illetve hogy mindenki dolgozik körülötte.

– Meglepődtem magam is azon, hogy mennyit haladtam, jó tempóba zajlott, és nagyon barátságos verseny volt. Ennek örültem, a versenyzők segítettek egymásnak, kölcsönadtak szerszámokat. Szeretem, amikor összetartás van a csapatban – emelte ki a közönségdíjas művet elkészítő képzőművész.

Bár a forrástündér jelenleg még a strand melletti parkban tekinthető meg, nem kell egészen Zala megyéig mennie annak, aki megtekintené Bárdi Andrea munkáit, hiszen a Hagymaházban nyílt, ÉLET-FA címet viselő kiállítása egészen augusztus 26-ig látogatható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest