A hosszú hétvégén is nagyon népszerű Makó a turisták körében. Legalábbis a szállásfoglalások ezt tükrözik.

Augusztus 19-én adtak hírt különböző médiumok, hogy országos szinten a legtöbb szállodában már kiakasztották a megtelt táblát, ugyanis rengetegen foglaltak szobát a hosszú hétvégére. A hotelek nagy része ünnepi programmal várja a vendégeket. 

Felkerestünk néhány makói szállásadót, akik örömmel számoltak be arról, hogy már előre lefoglalták szobáikat, így teltházzal készültek a hosszú hétvégére.

A tulajdonosok, illetve igazgatók egyöntetűen arról nyilatkoztak, hogy ez már évek óta bevett szokás, hogy ennyien látogatják ilyenkor a Maros menti várost.

Volt olyan szállásadó, akiktől már januárban kivették az összes szobát. Főleg Budapestről érkeznek a turisták, de egyéb magyarországi nagyvárosok lakosai is Makót tűzi ki célul a hosszú hétvégére.

A klasszikus szállodákon, apartmanházakon és panziókon kívül a kempingben is beteltek a helyek. Általánosságban oda inkább külföldről érkeznek vendégek, de most hétvégén jellemző volt, hogy nagyobb hazai városokból látogattak a természetes pihenőhelyre.

A Páva Apartmanházba például Budapesten kívül Nyíregyházáról és Debrecenből is foglaltak szállást. Náluk is egy szoba kivételével teltház van.

Csábi Mihály, a Grand Hotel Glorius igazgatója elmondta, már hetekkel ezelőtt lefoglalták mindegyik szobájukat, így ők is teltházzal zárják a hosszú hétvégét. Hozzájuk is főleg fővárosi turisták érkeznek. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest