Egyre több ellenzéki véleményformáló, gondolkodó, művész és politikus ítéli el, hogy Márki-Zay Péter aljas, nemtelen eszközökkel célozgat Orbán Viktor fiának vélt vagy valós szexuális orientációjára. Akad olyan közszereplő, aki komolytalan, nárcisztikus, betegesen önimádó személyiségként jellemzi a polgármestert – írja a Promenád24.

A hét, amikor kiderült, hogy a „király” meztelen: végleg szertefoszlani látszik Márki-Zay Péter politikusi mítosza az ellenzéki választók körében, legalábbis ami a balliberális értelmiséget illeti. A közismert és népszerű véleményformálók, gondolkodók, művészek és politikusok ugyanis egymás után határolódnak el attól a mocskos, gusztustalan és legalja kampánytól, amit az MMM nulla százalékos támogatottságú, önjelölt miniszterelnökjelölt-jelöltje napok óta Orbán Gáspár ellen folytat. Mint arról beszámoltunk: Márki-Zay a jelek szerint totálisan ráfixálódott az úgynevezett „fideszes melegekre”, már a spájzban is azokat keresi. Többek között a feleségét és hét gyermekét biodíszletként használva tartott „sajtótájékoztatót” a Parlament mellett a „fideszes melegekről” és a „fél kormány” és az Orbán család „érintettségéről”.

Ez a „melegkampánya” már az ellenzéki oldalon is terhessé, vállalhatatlanná teszi: nem véletlen, hogy így vagy úgy, de elhatárolódott tőle a Telex hírportál, valamint Vásárhelyi Mária szociológus és Bede Márton, a 444 újságírója is.

A sort pénteken többen folytatták, súlyos kritikát fogalmazott meg Márki-Zayval szemben Péterfy-Novák Éva írónő, Csonka András színművész, Mérő Vera civil aktivista, publicista, Dömsödi Gábor újságíró, közgazdász, Pásztó korábbi polgármestere, sőt még a vásárhelyi polgármester egykori országos politikai szövetségese, az exjobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő Varga-Damm Andrea is lerántotta róla a leplet, milyen ember is valójában az MMM elnöke.

„Undorító, amit Márki-Zay csinál – emberileg öngól”

„Ez valami egészen undorító. Márki-Zay Péter, remélem felfogta, hogy mit csinált, és mélységesen szégyelli magát. Bár amennyire öntelt, erre nemigen kerülhet sor. Akinek fontosak a melegek jogai, nem coming outoltat mást. Ez ezzel a probléma” – írta közösségi oldalán Péterfy-Novák Éva.

A bejegyzés alatti kommentekben Csonka András színművész is egyetértett vele: „Otromba és kifejezetten kínos ez a kis célozgatás, emberileg öngól!”

„Komolytalan ember, nárcisztikus személyiség, betegesen önimádó”

A hozzászólók között feltűnt Varga-Damm Andrea ellenzéki politikus, független országgyűlési képviselő, a Reformerek párt alapítója is. Ő korábban a Jobbikban politizált, és Márki-Zay erős támogatójának számított, majd – finoman fogalmazva – eltávolodott tőle, megismervén valós politikai arcát és tevékenységét.

„Ez egy komolytalan ember, nárcisztikus személyiség, betegesen önimádó, semmihez nem ért. Imád szerepelni. Bárkit a saját önös érdekében stigmalizál, rágalmaz. A politikai életben eddig csak kárt okozott. Nagyon utálom ezt a mostani rendszert, de egy ilyen ember nem lehet alternatíva” – fogalmazott most a vásárhelyi polgármesterről.

„Köszönjük, de elég volt Márki-Zayból – a facebookos kamuprofilok szintjére süllyedt!”

Az MMM-elnök Orbán Gáspárral szembeni sunyi „minikampánya” szóba került pénteken este az ATV A nap híre című műsorában is (az alábbi videón 6:35-től), ahol a kormánypártisággal ugyancsak nem vádolható Mérő Vera civil aktivista, publicista és (a korábban az MMM körül is sertepertélő!) Dömsödi Gábor közgazdász, újságíró, volt pásztói polgármester, az Új Világ Néppárt előválasztási képviselőjelöltje is kikelt magából, s beszólt Márki-Zaynak.

Mérő Vera úgy fogalmazott, a vásárhelyi polgármester ügye is jelzi, hibát hibára halmoz az ellenzék. Hozzátette, amit Márki-Zay Orbán Viktor fiával művel „a homályos, de azért nyilvánvaló és egyértelmű utalásokkal”, azt nem lehet „görbe tükörnek” tekinteni, hanem vállalhatatlanul nemtelen eszköz, az alapvető emberi jogok brutális megsértéséről van szó. Úgy összegzett, „ha létezik az a helyzet, amikor ez Márki-Zaynak belefér”, akkor ő magában végleg leírta az MMM-es politikust, aki a „facebookos kamuprofilok szintjére süllyedt” a megnyilvánulásaival. Csatlakozott hozzá Dömsödi Gábor is, aki úgy összegzett, egy demokrata politikusnak tudnia kellene, hogy senkinek semmi köze nincs a másik ember nemi identitásához.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest