Egyetlen érvényes pályázóként az algyői székhelyű Gyevi Hídfő Kft. vásárolhatja meg a régi makói városházát és az abban található lakást nettó 252 millió, bruttó 320 millió forintért, hogy az épületet gyógyszállóvá alakíthassa át – döntött róla hétfői rendkívüli ülésén a makói képviselő-testület. A képen a régi városháza, amikor nem takarják falombok.

A cég professzionális szereplője a szállodaiparnak tulajdonosi körébe tartozik a mezőtúri Hercegasszony bírtok, illetve a makói Glorius Hotel. A régi városházát gyógyszállóvá alakítják át.

A makói önkormányzat már az előző városvezetés alatt is megpróbálta szálloda céljára értékesíteni a Koczka Ferdinánd tervei szerint 1859-ben épített romantikus stílusú kétszintes, a városközpont képét meghatározó épületet, ám mindeddig sikertelenül, nem akadt rá jelentkező.

A makói képviselő-testület legutóbb az idén július 16-i rendkívüli ülésén döntött a Széchenyi tér 6 szám alatti ingatlan nyílt, versenyeztetési eljárás kiírásával történő értékesítéséről. A megszabott augusztus 2-ei határidőre egyetlen pályázó a Gyevi Hídfő Kft. nyújtott be vételi ajánlatot.

Az épület egyébként, mely városháza volt, míg Makó Csanád vármegye székhelye, majd úttörőháznak, gyermekkönyvtárnak, a városi televíziónak, a levéltárnak és Dégáz ügyfélszolgálati irodának is helyt adott, turisztikai szempontból igencsak előnyös helyen áll, ugyanis mögötte található a nagy forgalmat bonyolító, s a kül- és belföldi vendégek körében népszerű Hagymatikum gyógyfürdő.

A pályázónak azt kérte a várostól, hogy majd nyissák össze az épületegyüttes udvarát a Hagymatikummal, illetve, hogy biztosítsák az autós behajtás lehetőségét a Makovecz tér felől, azaz a Bérpalota mögötti szervizút felől. A képviselő-testület mindkét kérést elfogadta.

A 2016-ban 3 millió forint törzstőkével a cégbíróságon bejegyzett Gyevi Hídfő Kft. (mely nevének Városháza Projekt Kft-vé való átalakulása folyamatban van) tulajdonosai egyébként – az elektronikus cégnyilvántartás szerint – az algyői székhelyű DÉLÚT Építő és Bányászati Korlátolt Felelősségű Társaság, a vásárhelyi Bodrogi Bau Kivitelező, Tervező, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság,illetve a Glorius Hotel Turisztikai Korlátolt Felelősségű Társaság.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest