Az asszony volt élettársa autóján nyújtófával vezette le dühét.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság büntetővégzést hozott egy 47 éves Nógrád megyei nő ügyében, aki egy konyhai eszközzel rongálta meg lánya volt élettársának személyautóját.

A vádlott és lánya volt élettársa 2018 áprilisában a vádlott lakóháza előtt szóváltásba keveredett, amiért a férfi a késő esti órák ellenére magával akarta vinni az ott tartózkodó gyermekeit. Ekkor a nő a házból magához vett egy nyújtófát, amivel a férfi utcán parkoló autójának csomagtartójára mért ütést. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen. A járási ügyészség ennek megfelelően felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat ellene, mivel a nő az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztésének tartama alatt szándékos bűncselekményt követett el.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben – az ügyészi indítvánnyal egyezően – közérdekű munka büntetést szabott ki.

A végzés jogerős.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest