A címben említett szlogen is látható azokon a véradói tiszteletjegyeken, amelyeket ma délelőtt sajtótájékoztató keretében vehetett át Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei igazgatója a Hagymatikum felajánlásából.

2013-óta a Makó város tulajdonában lévő Hagymatikum gyógyfürdő éves szinten biztosít a véradók számára 25.000 tiszteletjegyet.

A járvány miatt azt tapasztalták sajnos, hogy idén ekkora mennyiségre nem lesz szükség, de 10.000 jegy még így is ajándékozásra került, amit 2022. február 28-ig lehet felhasználni.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, hogy Székely Ildikó önkormányzati képviselő volt az összefogás kezdeményezője. Rajta kívül köszönetet mondott a véradóknak, a Hagymatikumnak és a Vöröskeresztnek is, hogy koordinálják az egész tevékenységet. Kiemelte, a makói gyógyfürdő abszolút partner minden évben ebben a támogatásban.

Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt megyei igazgatója kiemelte, hogy a véradós ajándékok közül a fürdőbelépő a legnagyobb értékű. Makó város önkormányzata büszke lehet arra, hogy ilyen hatalmas ajándékkal szolgálja ki a véradókat. Azt is hozzátette, hogy nagyon jókor jött a támogatás, mert most augusztusban közel állnak ahhoz, hogy vészesen kevés legyen a vérkészlet. Az A vércsoportúakat különösen buzdítja arra, hogy adjanak vért, és úgy véli, ez a támogatás motivációt tud nekik adni.

Lajtosné Papp Noémi fürdőigazgató úgy véli:

„A véradók idejüket, vérüket, energiájukat áldozzák azért, hogy másokon tudjanak segíteni. Ezt szeretnénk mi meghálálni.”

A jegy névre szóló, de családon belül áruházható. Hétköznapokon van lehetőség igénybe venni a medence szolgáltatásait.

Az igazgató hozzátette, a Magyar Vöröskereszt és a Hagymatikum között jó az együttműködés. Évről évre szerveznek közös eseményeket. Ő is egy csodálatos kezdeményezésnek és együttműködésnek titulálja az akciót.

Székely Ildikó és Ember Alex, a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is mindenkit arra buzdít, hogy adjanak vért, és remélik, hogy a hozzájárulássokkal ezt elő is tudják segíteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest