Szigorodtak az uniós energetikai előírások, ezért kell átdolgozni a terveket. Aztán jöhet majd az engedélyeztetés, a közbeszerzési eljárás, végül maga az építkezés.

Bár már 2019 nyáron el kellett volna kezdeni a a maroslelei iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméteres tornacsarnok építését, a munkálatok az energetikai szigorítások miatt el sem kezdődtek. Az építmény ugyanis újra kell tervezni.

– Kiírták a tornacsarnokkal kapcsolatos közbeszerzést, helyszíni szemlét is tartottak. Ha lesz érvényes ajánlat, augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg az építkezés, mely 1 éven át tart mondta Martonosi György, az előző ciklus polgármestere még az előző testület 2019 májusi rendes ülésén. A korábbi községvezető remélte, hogy ha a lesz érvényes ajánlat, akkor már tavaly nyár végén ősz elején megkezdődhet a tornacsarnok egy éven át tartó építése.

Az iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot, mely egy 18×30 méteres küzdőtérrel rendelkezik majd, és nem csak az iskolások használhatják majd, azonban azonban hiába is keresik azóta is a helybéliek, az építkezés céljára az önkormányzat által biztosított területen egy kapavágás nem történt.

Épp ezért kérte Lázár János országgyűlési képviselő segítségét Drimba Tibor jelenlegi polgármester, amikor nemrégiben megbeszélést tartottak. Lázár Jánost ezt követően azt mondta, hogy arra jutottak, hogy több olyan dolog van, amit közösen el tudnánk végezni Maroslele érdekében. – Például az iskolához egy sportcsarnok építése van folyamatban, amely megakadt, a polgármester úr kérte a segítségem, és talán tudok a dolgon lendíteni.

Az azóta kiderült, hogy az épületet az uniós energetikai előírások szigorítása miatt át kell tervezni. Úgy tudjuk, jelenleg is ez zajlik. Ha a majdani terv megkapja a szükséges engedélyeket, akkor írhatják k i a közbeszerzési eljárást, s majd csak annak eredményes lezajlása után indulhat az építkezés.A teljes egészében állami források felhasználásával tervezett maroslelei tornacsarnok építésének ügye, a beruházó Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerit egyébként 2019-ben került át a Beruházási Ügynökség hatáskörébe.

A Beruházási Ügynökség érdeklődésünkre még tavaly azt írta: „Maroslele „A” típusú tornaterem építése kapcsán a közbeszerzési eljárás lezárását követően az ajánlati kötöttség ideje alatt nem született döntés, így ez esetben a feltételes közbeszerzési eljárás újbóli lefolytatása szükséges. Jelenleg folyamatban van a beruházás tervdokumentációjának felülvizsgálata az energetikai megfelelőség vonatkozásában. A tervek átdolgozását követően a BMSK Zrt. azonnal elindítja a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárást.”

Hogy a majdani építkezés hány hónapot vesz majd igénybe nem lehet tudni. Viszonyítási alap lehet, hogy a szomszédos Földeákon 907 millió forintból épülő sport/tornacsarnok alapkövét 2020 szeptember 9-én tették le, s az építmény kora ősszel készül el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest