A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 182 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 60 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Balotaszállás, Homorúd, Katymár, Madaras, Mátételke, Nagybaracska, Sárhát, Tataháza és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged-Szőreg és Zákányszék közigazgatási területén.

Fejér megyében, Besnyőn a járőrök egy esetben 6 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök két esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Győrszentiván és Görbehalom közigazgatási területén.  

Pest megyében, Dunaharaszti belterületén a járőrök egy esetben 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, eritreai, iraki, jemeni, líbiai, marokkói, palesztin, szír, szomáliai és togói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában összesen 14 fő határsértőt fogtak el a rendőrök. További 3 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, egy embercsempészt Győr-Moson-Sopron megyében, egy embercsempészt Bács-Kiskun megyében és egy embercsempészt Fejér megyében fogtak el a rendőrök.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest