Összesen 30 határsértő próbált meg jogellenesen bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei és a mezőőrök augusztus 11-én 1 óra 35 perckor 15 határsértőt tartóztattak fel Öttömös közigazgatási területén. Ellenőrzésük során afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök továbbá a Nagylak közúti határátkelőhelyen 2 óra 45 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során egy török honosságú kamion rakterében, 15 illegális migránst találtak megbújva. A csoport tagjai közül heten iraki, ketten-ketten eritreai, kuvaiti és szomáliai, egy-egy fő pedig szír és kameruni állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt, a román határőrizeti szerv járt el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest