A két középiskolás fiú – beszélik a faluban – a szüleik engedélye nélkül ment fürödni a veszélyes bányatóhoz. Emlékükre csöndes megemlékezést tart a egykori általános iskolájuk, a családjaiknak pedig gyűjtés indult. Képünk illusztráció.

Csöndes megemlékezést rendez két volt tanulója emlékére a Magyarcsanádi Református Általános Iskola csütörtökön este 6 és 7 óra között az intézmény főbejáratánál. A szülők mélységes gyászában együttérző szívvel osztozunk, Istentől jövő vigasztalást kívánunk. A megemlékezők kegyeletüket egy szál virággal róhatják le – írta gyászközleményében az intézmény.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség közölte, hogy eddig tisztázatlan körülmények között tegnap délután egy Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal fiú. A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Több magyarcsanádi is úgy tudja, hogy a 15-16 éves középiskolás fiúk szülői engedély nélkül mentek fürödni az egyébként veszélyes, gyorsan mélyülő és hideg vizű bányatóhoz, ahol a tragédia történt. Az egyik fiú édesapja húzta ki, miután megtudta, hogy a gyerekek valószínűleg a bányatóhoz mentek utánuk indult, s az egyik gyerek vízfelszínen lebegő holttestét ő húzta partra, a másik fiú holttestét vízimentők és búvárok segítségével emelték ki este 8 körül. Előtte azt gondolták, hogy társa a tragédiája miatt megijedt és elfutott, így helikopterrel is keresték. a vízben pedig szonárral kutattak utána

A Magyarcsanádért Egyesület a magyarcsanádi önkormányzat támogatásával gyűjtést indított az apátfalvi bányatónál történt tragédia áldozatai temetési, illetve a gyászoló családok egyéb felmerülő költségei fedezésére.

Az adományokat a Magyarcsanádért Egyesület 56900130-10060311-es számú bankszámlájára várják. A közleménybe kérik beírni: családok támogatása. A készpénzes felajánlásokat a magyarcsanádi községházán elhelyezett gyűjtődobozban lehet elhelyezni, legkésőbb augusztus 19-éig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest