A két férfi a szomszéd hangoskodása után maszkban hatoltak be annak lakására, s életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazták.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Törvényszék ítéletének helybenhagyására tett indítványt annak a két férfinak az ügyében, akik életveszélyesen bántalmazták egyikük szomszédját, emiatt velük szemben 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 4 év közügyektől eltiltás büntetést szabtak ki.

A két férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert az egyikük lakásának az udvarán tartott főzés és italozás során a szomszéd hangoskodása miatt kialakult konfliktus miatt őt meg akarták leckéztetni. Ennek érdekében előbb megütötték, megrúgták, majd utóbb, már az éjszaka folyamán a továbbiakban a lakásában is bántalmazták a szomszédot, amelynek eredményeként neki sorozatos bordatörést, ezáltal életveszélyes sérülést okoztak.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentés, illetőleg enyhítés végett jelentettek be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama arányos.

A védelmi fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest