Ha minden jól megy, véget érhet a jelentős költséggel járó postai pénzkivételnek, illetve nem kell esetenként 600 forintért az apátfalvi automatához utazni, majd onnan vissza.

Magyarcsanádon sosem működött eddig még bankautomata, így a helybéliek számára két lehetőség marad, ha készpénzt szeretnének felvenni a bankkártyájukkal: vagy a postán veszik azt ki, horribilis költségért, vagy átmennek a szomszédos Apátfalvára, ahol működik bankjegykiadó masina, azaz ATM.

Aki csak busszal tudja ezt megtenni, annak oda-vissza 600 forintos útiköltséget is ki kell perkálnia.

A „saját” ATM iránt régi az igény a faluban. A júliusi ülésen a magyarcsanádi testület tárgyalt is egy, a község központi részére történő bankautomata kihelyezésével kapcsolatos napirendet.

A kistelepüléseken az önkormányzatok hozzájárulását kérik a pénzintézetek az ATM telepítéséhez, hiszen annak és működtetésüknek jelentős költségeik is vannak, kis lakosságszámnál ez az összeg nagyon hosszú idő után térül csak meg, főleg, hogy két készpénzkivétel az átlagos jövedelemmel rendelkezőknél ingyen is van. Azért a bankok nem számíthatnak fel semmiféle díjat.

– A magyarcsanádi önkormányzat kapott egy ajánlatot a Takarékbank Zrt-től egy ATM telepítésére, de annak olyan költségei lennének, melyet a falu nem tudna kigazdálkodni, ahogy a havi hozzájárulásét sem,így az ajánlatot elutasította a képviselő-testület – mondta érdeklődésünkre Farkas János polgármester. Hozzátette: a bankautomata telepítéséről azonban nem mondott le az önkormányzat, melynek úgy néz ki lesz egy másik ajánlata is egy másik banktól, az első töredékéért.

A magyarcsanádi önkormányzat egyébként már az első jelentkezőnek is térítésmentesen adta volna a helyet, illetve az áramot a bankjegykiadó automata működtetéséhez.

Az újabb ajánlatot egyébként – a tervek szerint – rendkívüli ülésén tárgyalja majd meg a testület.

Ha lesz bankautomata, akkor azt valószínűleg az Egészségházban helyezik el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest