Szeged és Kecskemét után Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten koncertezik az ország legnagyobb rockzenekara, a CityRocks. A korábbi különleges koncerteken 2018-ban Szegeden 400, 2019-ben Kecskeméten 500 énekes, dobos és gitáros gyűlt össze egy nagy közös zenélésre.

2018-BAN, SZEGEDRŐL INDULTAK – MÉG BILLY IDOL IS POSZTOLT RÓLUK A FACEBOOK OLDALÁN

„2018-ban indult útjára CityRocks. Szobában magukban zenélgető kezdők, rutinos profik, a mindennapokból kiszakadni vágyó amatőrök alkotják a közösségünket. Semmihez sem foghatók azok az energiák, amelyek felszabadulnak egy-egy rendezvényünkön. Ennek megmondhatói a résztvevő zenészek is, csakúgy, mint a közönség tagjai. Nem véletlen, hogy a koncert.hu „Az év hazai nagykoncertje” – szavazáson a CityRocks programja 2018-ban a harmadik, 2019-ben a második helyen végzett, miközben a legjobb tízbe csak első kategóriás sztárok Aréna-koncertjei fértek be” – mondta Gajda Ferenc főszervező.

A három évvel ezelőtti, Dóm téri rajt akkorát ütött, hogy még Billy Idol, a cyberpunk amerikai császára is megosztotta a srácok flashmob-videóját a saját Facebook oldalán. A CityRocks Hungary azóta brutálisat ment, országos őrület lett belőle, még az MTV Europe is rögtön mellé állt.

Forrás: szeged365.hu
Fotó: A CityRocks Hungary Facebook-oldala