A középkorú férfi, két kisfiút erőszakolt meg, pedofil képeket és harminc éles lőszert birtokolt. Szabadulni szeretett volna.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Szolnoki Törvényszék azon határozatát, mellyel továbbra is fenntartotta annak a középkorú szolnoki férfinak a letartóztatását, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség két kiskorú fiú sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével, gyermekpornográfia bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével vádol.

A vád szerint a vádlott a nemi erkölcs elleni bűncselekményeit családi barátság révén, illetve családi kapcsolat által megismert kiskorúak sérelmére valósította meg, továbbá lakásában több ezer tizennyolcadik életévét be nem töltött, ismeretlen fiatalkorúról készült szeméremsértő, esetenként szexuális cselekmény közben készült fényképfelvételt töltött le az internetről és tárolt a laptopján. A férfi lakásán 30 darab működőképes éles lőszert foglaltak le.

A Szolnoki Törvényszék felülvizsgálta a vádlottal szemben alkalmazott letartóztatás indokoltságát, melynek eredményeként azt továbbra is fenntartotta. Az elsőfokú bíróság ezen döntése ellen a vádlott fellebbezéssel élt.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség azon álláspontjával, mely szerint a vádlott terhére rótt cselekmények tárgyi súlyára, elkövetésük körülményeire figyelemmel a vádlott vonatkozásában jelenleg is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, melynek kiküszöbölésére kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása mellett biztosítható. A Szegedi Ítélőtábla határozatával a letartóztatás tárgyában hozott végzés véglegessé vált, míg a vádlott büntetőjogi felelősségének tisztázása érdekében a Szolnoki Törvényszéken folytatódik a bizonyítási eljárás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest