A magyarcsanádi szülők július 15-óta igényelhetik a gyermekeik után az óvodai, iskolai támogatást, aki eddig nem tette, annak a hét végéig még van rá ideje. Archív képünkön magyarcsanádi iskolások.

Egy hónapot adott a magyarcsanádi önkormányzat arra a helyi szülőknek, hogy igényeljék gyermekeik után az ötezer forintos óvodai, iskolai támogatást.

Aki eddig nem tette meg, annak papírforma szerint még öt napja van rá, hiszen a hivatalos határidő szerint augusztus 15-éig még megteheti.

Iskolai, óvodai támogatásra jogosultak azok a gyerekek, akik állandó bejelentett lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek Magyarcsanádon, a következő nevelési, illetve iskolai évet a helyi óvodában, iskolában kezdik meg, vagy középiskolai tanulmányokat kezdjenek meg, vagy folytassanak vagy speciális oktatást igénylő iskolába járjanak, vagy abban kezdjék meg tanulmányaikat.

Az is feltétel, hogy az előző tanévben az igazolatlan hiányzásaik ne haladja meg a 20 (húsz) órát.

A kérelmeket az Apátfalvi Közös Önkormányzati Hivatal magyarcsanádi kirendeltsége szociális irodájában lehet leadni (munkaidőben).

A kérelemhez mindenkinek csatolnia kell a (iskolás) gyerek(ek) iskolai bizonyítványa másolatát, illetve a speciális iskolába vagy a középiskolába járóknak az iskolalátogatási bizonyítványukat. És természetesen az iskolai bizonyítványuk másolatát is. A támogatás összege gyermekenként 5000-5000,-Ft, mely összeget az önkormányzat házi pénztárából fizetnek ki.

A kérelemben egyébként fel kel tüntetni a kérelmezővel a kérelem benyújtásának időpontjában egy családban élő1 közeli hozzátartozók számát, a házastárs, anya, a gyerekek, illetve a velük egy háztartásban élők számát és adatait.

A gyerek(ek) nevét, születési nevét, anyjuk nevét, születési helyét, idejét, lakóhelyüket és tartózkodási helyüket. (A lakóhely és a tartózkodási hely megadásakor a lakcímnyilvántartásba bejelentett lakóhelyet, tartózkodási helyet kell feltüntetni.) És persze meg kell adni mindenki TAJ számát is, ahogy azt is, hogy az érintett gyerekek mely intézménybe járnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest