A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap, országszerte 0 óra és 24 óra közötti összesen 165 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 14 esetben összesen 86 határsértőt tartóztattak fel Gara, Tompa, Nagybaracska, Kelebia, Balotaszállás, Tataháza, Katymár, Hóduna, Hercegszántó, Vaskút és Bácsborsód közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben, összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Makó, Zsombó, Röszke és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök 1 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Győr közigazgatási területén.

Vas megyében a járőrök 1 esetben, összesen 11 határsértőt tartóztattak fel Kőszeg közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, bangladesi, tunéziai, iráni, líbiai, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 2 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest