Makón az Erdei János Városi Sportcsarnokban 2021 augusztus 7-én, ma délelőtt megrendezésre került a városi nyílt amatőr verseny több korosztályi kategóriában.

Arról, hogy valójában miről is szól ez a kihívás Tóth Kása Angéla amatőr, helyi versenyző mesélt szerkesztőségünknek.

Elmondta, hogy ő személy szerint nagyjából már kilenc éve űzi ezt a sportot. Főleg állapotfenntartás céljából jár az edzésekre. Fontos számára az, hogy karban tartsa magát.

Egy edzés többfajta lehet. Angéla az úgynevezett hatos edzésre jár hetente háromszor. Váltakoznak a gyakorlatok. Többek között van sajátsúlyos edzés és „belles” edzés is.

A mostani versenyen a feladatok között van evezés, húzódzkodás, felülés, fekvőtámasz, tolódzkodás. Korcsoportok szerint vannak beosztva a versenyzők. Az amatőr sportoló úgy fogalmazott, hogy egymás után nagyon nehezek ezek a gyakorlatok, de ezért is kihívás, és ezért erősíti az állóképességet.

Húsz perc van egy feladatra, nagyon fárasztó, de megéri, ahogy ő fogalmazott. A csapatot is fantasztikus jelzővel illette, egy összekovácsolt társaság végzi ezt a kihívásokon alapuló sportot.

A verseny időre megy, és a gyakorlatok ismétléseinek számát számolják, és úgy rangsorolják később a versenyzőket.

A mai versenyre nem csak Makóról érkeztek sportolók. Ez azt is bizonyítja, hogy egyre népszerűbbé kezd válni ez a tevékenység.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest