Komáromba és Érdre is ellátogatott a táncegyüttes, a turnék során pedig nemcsak több darabban vettek részt, hanem önálló műsorral is készültek.

Doktor-Bagaméri Andrea elmondta, két turnén is részt vett júliusban a Forgatós Táncegyüttes; július 2-4. között Komáromba utaztak, hogy A kőszívű ember fiai és a Klapka című darabban vegyenek részt. Mint megtudtuk, ezek az előadások várjátékok keretében kerültek bemutatásra, amely mellett az együttes két napon, 30 perces önálló műsorral is készült.

Ezt követően július 19-től Érden egy egyhetes felkészítés zajlott a Hunyadi 1456 című történelmi musicalre, amelyben szintén Doktor László volt a koreográfus – emelte ki az együttes asszisztense. A felkérés minderre a magyarok történelmi színházának igazgatójától érkezett a táncegyüttes felé, a darab főszereplője pedig Sasvári Sándor, Jászai Mari-díjas színművész volt.

– A Covid után, a nyitások kezdetén ez jól jött, hiszen kicsit kiszakadtunk ebből az elkeseredett világból, és ismét felfedezhettünk a tánc szépségét és örömét – mutatott rá Doktor László, aki elárulta továbbá: nagyszerű színészekkel sikerült együtt dolgozniuk, amely mindenki számára feltöltődés lehetett, ráadásul mindez a reklám nemcsak az együttesnek, hanem Makó városának is jól jön, hiszen ezek a műsorok a televízióban is be lesznek mutatva. Rámutatott továbbá arra is, hogy mindezek a lehetőségek azért is hasznosak a táncegyüttes tagjainak, hiszen ez által a színészkedésben is fejlődhetnek a tánc mellett.

Kerekes Eszter a komáromi turné kapcsán elmondta, nagyon élethű volt a színpad, amelyen teljesen meg volt elevenítve az akkori korszak. „Nagyon nagy élmény volt, a színészekkel is nagyon jó volt együtt dolgozni! – árulta el a Forgatós táncosa.

Lovai Attila az érdi turnéról elmondta, eső nehezítette meg a közös munkát az elején, de mire a felkészülés során elértek a színpadi munkáig, összeállt a darab és mindenki tudta, hogy mi a feladata, ráadásul nagyon jó kapcsolatok is születtek a turné során.

Doktor László arról is tájékoztatta a Makó Híradót, hogy augusztus 20-án 40 perces műsorral készül a Forgatós Táncegyüttes, a Hagymaház színpadán, amelyet követően táncházat is tartanak.


Fotó: A táncegyüttes Érd Simonpusztán a Hunyadi 1456 című produkció premierjén – forrás: Facebook / Forgatós Táncegyüttes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest