De volt kisvonatozás, ugrálóvár, arcfestés és interaktív bábjáték is. Még finom ebédet is kapott mindenki.

Virslivel várták közel félszáz óföldeáki gyereket ma kora délelőtt a volt óvoda épületében. Volt olyan kislány, aki azt mondta, hogy ötöt is meg fog enni, de már egynél teli volt a pocakja, de akadt aki a szendvicsébe kettőt is kért. A nagyobból. És utána ezt grátisz gyümölcskoktéllal öblíthette le.

– Ahogy tavaly is volt, s ahogy a korábbi években évtizedes rendszeresen, az óföldeáki gyereknapot mindig augusztus elején rendezzük – árulta el Simonné Sinkó Erika. Óföldeák polgármestere hozzátette, azért ilyenkor tartják, mert nyári szünet van és inden gyerek ráér ilyenkor, s el tudja tölteni ezt az egész napot.

A gyereknapra színes, változatos, remek programokat állított össze az önkormányzat, hiszen a gyerekeket nem csak virslivel várták a gyerekeket, de kibérelték a makói kisvonatot, mely nagy sikert aratott nem csak a fiatalabbak, de az idősebbek körében.

Aki belefáradt a kisvonatozásba, az ugrálóvárazhatott, vagy akár pillangót, akár tigrist is festethetett az arcára, de akár csillámtetoválással is hazamehetett.

Délelőtt 10-kor azonban szünetelt a kisvonatozás, kiszaladtak a gyerekek az ugrálóvárból, hogy Návay László-kúria előtt felállított nézőtérről megtekintsék és részt vegyenek a Baraboncás társulat Fekete kisasszony című bábjátékában.

Ez utóbbiban a kislányok sikoltozással, a fiúk hujjongatással, a kiosztott „hangszerek”, azaz a kereplők és a kolompok megszólal működtek közre, s mindamellett utánozták is az egyes szereplőket, így például a kerítésbe szorult tyúk, vénséges gazdasszonyát…

A bábjáték után mindenki visszatért kisvonatozni, melyre mindenki annyiszor szált fel, s tett vele egy bőséges kört, rácsodálkozva Óföldeák szépségeire, s utcahossz integetve a kisvonatot megpillantó vagy annak hírére az utcára futó, s mosolyogva integető gyerekekre, felnőttekre.

– Sosem láttam még ilyen szépnek a falut! – mondta hangosan egy kisfiú, boldogan visszaintegetve egy biciklis bácsinak.

A gyerekeknek, illetve (nagy) szüleiknek ebédidőben sem kellett hazamenniük, hiszen mindenkit vendéül látott ebédre is az önkormányzat, sőt a kisvonat – a tervek szerint – délután a szomszédba, azaz Földeákra is átgurul.

És fizetni semmiért sem kellett!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest