Helyi rendelet készül a feledékeny, gondatlan tulajdonosok szankcionálására. Őket bárki bejelentheti. A kép illusztráció.

Radó Tibor polgármester a napokban tette közzé, hogyan lehet majd bejelenteni, a gazos ingatlanokat, illetve a kóbor ebeket az önkormányzatnak. A község honlapján már felelhető bejelentő lap nem más, mint a közösségi együttélés szabályainak megsértésére irányuló bejelentés.

„Amennyiben a gazos ingatlant, elkóborolt ebet, stb. szeretné bejelenteni, kérjük az alábbi, vagy a csatolt dokumentumot hiánytalanul (kézzel vagy elektronikusan) kitöltve juttassa vissza a községházára. A bejelentőlap a polgármesteri hivatalba ügyfélfogadás idején személyesen behozható vagy kitölthet, de elküldhető e-mailben az igazgatas@pitvaros.hu címre.

Meg kell adni a bejelentő nevét és címét, (de azt az önkormányzat azt teljes titokban tartja),

a bejelentett ingatlan tulajdonosa / lakója nevét, a bejelentett ingatlan pontos címét, a bejelentés tárgyát: gazos ingatlan/állattartással kapcsolatos bejelentés/élet és balesetveszély/rágcsálókkal kapcsolatos.

Pontos le kell majd írni a problémát , például azt a, hogy a gazos ingatlannál az utcarész vagy kertrész gazos-e, nem megfelelő állattartás esetén pedig annak leírása).

Radó Tibor amint közzétette, azonnal vihart is kavart:

– Egy makói DK-s háborodott fel rajta, illetve az egyik volt ellenfelem lánya – mondta a polgármester. Radó Tibor elmondta, azért kell rendeletet hoznia a pitvaros testületnek, mert jelenleg nincs jogköre ezekben az esetekben eljárnia a helyi polgármesteri hivatalnak. – Ennek hiányában nem tudja felszólítania hivatal a gazos ingatlanok tulajdonosait, hogy tartsák rendben a portáikat. E hiányában csak a parlagfű mentesítést rendelhetjük el. Szóban, írásban eddig is kaptunk ezekről bejelentéseket, ugyanis vannak a faluban tűrhetetlenül gazos ingatlanok, s olyanok is, melyek előtt a járdán a növényzet miatt nem lehet közlekedni. Ezek évtizedek óta üres házak, legyen az akár magán-, akár állami tulajdon. Bár az utóbbiaknál az utóbbi időben jelentősen javult a helyzet. Olyan ingatlan van, mely ugyan lakott, de tűrhetetlen állapotok uralkodnak benne – mondta a polgármester.

Radó Tibor hozzátette, hogy a helyi rendeletet várhatóan még ebben a hónapban tartandó ülésén alkothatja meg a képviselő-testület.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest