A csütörtöki viharban fák dőltek ki, lehasadt faágak akadályozták a közlekedést. A kép illusztráció.

Csütörtök reggel Dóc közelében palafedésű melléképület harminc négyzetméteres helyisége égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik munkáját a sándorfalvi és csengelei önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport segítette.

Kistelek közelében az 5. számú főút mellett fenyőerdő aljnövényzete égett három hektár területen. A tüzet a szegedi, a kisteleki, a kiskunmajsai és a kiskunfélegyházi hivatásos, a kisteleki önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport oltotta el a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett.

Csütörtökön közel harminc viharkárról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes térségéből indult a legtöbb segélyhívás. A legtöbb helyen kidőlt fák és lehasadt faágak akadályozták a közutak forgalmát. Volt, ahol a távvezetékeket rongálták meg a nagy méretű lehasadt ágak. A megye hivatásos tűzoltóinak munkáját az önkéntes tűzoltó egységek segítették. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére – közölte a megyei kataszrófavédelem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest