Véget ért a Hagymatikum bővítésének előkészítése, Weöres Sándor egyik verse is inspirálja a művésztelep résztvevőit, szépen haladnak a földeáki intézményfelújításokkal.

Véget ért a Hagymatikum bővítésének előkészítése: Mint arról már korábban beszámoltunk, mintegy 10 milliárd forintból valósul meg a makói fürdő fejlesztése. Horváth Attila projektvezetőtől megtudtuk, végeztek az előkészítő munkálatokkal. Jövő héten már megkezdődik az élményzóna betonozása.

Weöres Sándor egyik verse is inspirálja a művésztelep résztvevőit: Sonkoly Tibor kiállításának vasárnapi megnyitójával elkezdődött a XIV. Natura Marosmenti Művésztelep, amelynek vezetője, Karsai Ildikó vezetett körbe minket a szimpóziumnak otthont adó Erzsébet-házban.

Adj egy órát Makónak! – 2021. októberében megnyíló „Adj egy órát Makónak!” című kiállítással kapcsolatban a makói József Attila Múzeum felhívást tesz közzé a lakosságnak.

A természet mellett a kihívások is inspirálják Bárdi Andreát: Szombaton új kiállítás nyílik a Hagymaház Galériában Bárdi Andrea munkáiból, amely az ÉLET-FA címet viseli. A rendezés alatt álló tárlatot az alkotóval tekintettük meg, amely során az inspirációról, az életfa motívumról és a további tervekről is beszélgettünk.

Három nap vigadnak a pitvarosiak: Pénteken kiállítás és úti beszámoló, szombaton kukorica kavalkád, vasárnap búcsúi szentmise is lesz.

Szépen haladnak a földeáki intézményfelújításokkal: Az “öreg” és a “középső” óvodában, de a Vásárhelyi úti rendelőben is zajlanak a munkálatok.

Vadnyugati és középkori tábort is szerveztek a kövegyi gyerekeknek: Remek programokat szerveztek a helyi gyerekeknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest