A József Attila Gimnázium aulája adott otthont a WHO világnapjához kapcsolódó rendezvénynek, amelyen számos program várta az érdeklődőket.

Mint Tóthné Balázs Andrea elmondta, a WHO 1992-ben nyilvánította augusztus első hetét a szoptatás hetének, elseje pedig a szoptatás világnapja. 1994 óta az ENI is megtartja a világnapi rendezvényét, amelynek sok éve a József Attila Gimnázium aulája ad otthont.

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője kiemelte: minden évben más-más előadással készülnek, éppen aktuális témákkal, a meghívott vendégek, szponzorok pedig a termékeiket is bemutatják ezen a rendezvényen, amelyek a gyermekekhez kapcsolódnak; így például az újrahasznosított pelenkát is, de a kenguruk és más hordozók is megjelennek, akárcsak babaápolási és egészségvédelmet szolgáló termékek.

E mellett az ENI bölcsődéi is segítették a rendezvényt, mint Tóthné Balázs Andrea aláhúzta: kültéri és kézműves játékokkal készültek, a nagyobb gyermeket, testvéreket pedig arcfestés és csillámtetoválás is várta, de kismama- és gyermekruha divatbemutatót is tartanak.

– Egyrészről ezen a programon találkozhatnak a szülők, ez egy nagyon jó lehetőség, illetve igyekszünk felhívni a figyelmet a szoptatás lehetőségére, hogy aki megteheti és lehetősége van rá, az éljen ezzel, ne hagyja elapadni, ha csak lehet, hat hónapos korig csak ezzel táplálja gyermekét, illetve van a Háztól házig anyatej akció, ezzel is tudjuk segíteni a szülőket egymás között – fogalmazott a makói ENI vezetője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest