A szolgálatot teljesítő rendőrök tegnap összesen 248 határsértőt tartóztattak fel az ország területén.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 109 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Budzsak, Heregszántó-Hóduna, Bácsalmás, Homorúd, Katymár, Csátalja, Kelebia, Csikéria és Gara közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 119 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Röszke, Szeged, Öttömös, Kiszombor, Ruzsa, Mórahalom, Apátfalva és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten, a XXIII. kerületben a járőrök egy esetben egy határsértőt tartóztattak fel.  

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök 4 esetben összesen 18 határsértőt tartóztattak fel Győr, Jánossomorja és Kópháza közigazgatási területén.

Vas megyében a járőrök egy esetben egy határsértőt tartóztattak fel Bucsu közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, iraki, bangladesi, afgán, török, tunéziai, szomáliai, algériai, marokkói és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában egy fő határsértőt fogtak el a rendőrök Vas megyében, Szombathelyen, míg további 4 fő ellen közokirat-hamisítás, 3 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. Két embercsempészt Csongrád-Csanád megyében, míg egy embercsempészt Győr-Moson-Sopron megyében fogtak el a rendőrök.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest