Mint arról már korábban beszámoltunk, mintegy 10 milliárd forintból valósul meg a makói fürdő fejlesztése. Horváth Attila projektvezetőtől megtudtuk, végeztek az előkészítő munkálatokkal. Jövő héten már megkezdődik az élményzóna betonozása.

Mit takarnak az előkészítő munkálatok?

Főleg közműkiváltásokat. A leendő épület alatt nagy mennyiségű csapadék, invitel kábel, városi ivóvízhálózat vezetékei, kútnak a vezetékei, az áramtermelő kábelei húzódtak. Ezeket mind ki kellett téríteni. Reményeink szerint a hét végéig ezt be is fogjuk teljes egészében fejezni. Gyakorlatilag az építési gödörmunka tiszta és építhető. Jelen pillanatban a talajmegerősítést végezzük.

A projektvezető elmondta, hétfőn érkezik hozzájuk a toronydaru, és legkésőbb szerdáig be is szeretnék üzemelni, így megkezdődhet az élményzóna betonozása is.

Jövőhéten átadják a területet a külső elektromos kiváltások kivitelezőinek. A munkaterület előtt húzódó járda alatt két komoly villamosvezeték van, erről megy a közvilágítás és a fürdő áramtáplálása. Az épület sarkán lévő trafót is át kell helyezniük és az összes áramvezetéket is át kell vezetniük az út másik oldalára.

„Ha ezen túl tudunk esni, akkor végre minden olyan terület birtokunkban lesz, ahol dolgozni lehet”

-tette hozzá.

Szeptember végétől megkapják a gyógymedence melletti területet is. Akkor már a teljes munkaterületen tudnak dolgozni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest