Western táborral kezdődött, a Lovagok és hercegnők táborával folytatódik és pénteken zárul is a helyi önkormányzat által szervezett nyári gyerekprogram.

A múlt héten inkább a fiúk érdeklődését felkeltő, egyhetes western, azaz vadnyugati tábor kezdődött meg nyári gyerektáborként Kövegyen, a helyi önkormányzat szervezésében, a Szálláshelyen, azaz a régi öregek napközi otthona udvarán.

A kisebb-nagyobb gyerekek Bánné Szikszai Erika tanítónő felügyelete alatt, jó hangulatban és tartalmasan tölthették el az idejüket.A tábor időtartama alatt a gyermekek teljes ellátásban részesültek – a helyi önkormányzat jóvoltából.

Az első héten a vadnyugatra kalandozhatott a közel huszonöt erre jelentkezett, 6-15 éves gyerek. Ők különböző feladatok megoldásával lehettek igazi sheriffek és cowboyok, de a programok közt szerepelt kézműveskedés, gyöngyfűzés, társasjáték. De természetesen többféle sportolási lehetőség is a gyerekek rendelkezésére állt. A második, azaz a pénteken záruló héten a hercegnők és a lovagok korába látogathattak el az érdeklődő gyerekek.

A múlt heti vadnyugati táborban huszonöt gyerek, kisfiú és kislány élte át a western, a gyermekirodalomban ábrázolt varázslatos világát, míg a holnap záruló, a középkor hangulatát felidéző Lovagok és hercegnők táborban még a vadnyugatinál is több gyerek vesz részt.

A szüleik pedig megnyugodhattak, hogy gyermekeik napközben nem csak jó helyen vannak, de érdekfeszítő (és felnőtt által felügyelt) elfoglaltságot is találtak maguknak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest