Az “öreg” és a “középső” óvodában, de a Vásárhelyi úti rendelőben is zajlanak a munkálatok.

Már leszedték a földeáki „öreg” óvoda tetejét. A munka része az intézményfelújításnak. De folyamatban van a „középső” óvoda vizesblokkja felújítása, itt elkészült az aljzatbeton, a villanyszerelés – számolt be a 22 millió 742 ezer 700 forintból zajló intézményfelújításokról Hajnal Gábor. A község polgármestere azt is elmondta, hogy a Vásárhelyi úti orvosi rendelőt kiburkolták, rendbe tették, s előtetőt is kap.

A község önkormányzata még tavaly nyert a Magyar Falu Programban 28 millió 376 ezer 238 forintot a Vásárhelyi út 12. szám alatti orvosi rendelő fejlesztésére. A beruházásban többek között a tetőszerkezet és a nyílászárók cseréje, a fűtéskorszerűsítés, a vizesblokkok felújítása, akadálymentes mosdó kialakítása, valamint az épület szigetelése készül majd el.

A község a másik, azaz a Makói út 46. szám alatti orvosi rendelő felújítására is nyert 39 millió 995 ezer forintot, így ebből és 2 millió 105 ezer forint (5 százalékos) önerőből indulhat majd a munka. Hamarosan megkérik az árajánlatokat, s ha az eredményes lesz itt is megkezdődnek a felújítási munkálatok.

2019-ben egyébként 64 millió 185 ezer forintból „Öreg” óvodán már végeztek felújítási munkálatokat. Akkor a kivitelezők, teljes egészében szigetelték az épületet, kicserélték az összes belső burkolatot, de felújították a vizesblokkot és a tálalókonyhát, s az utóbbi különféle új eszközöket is kapott. E pályázatnak köszönhetően – a felújítás részeként – új számítógépeket is kapott az ovi. A gyerekeknek foglalkoztató pavilont alakítottak ki, vadonatújra cserélték az addigi belső bútorzatot, az épület új ajtókat, ablakokat kapott és az elnyert támogatásba még a kerítésépítés is belefért.

A munkálatokat akkor a „A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című, valamint az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” és a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” pályázatok tették lehetővé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest