Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás két magyar állampolgár ellen Csongrád-Csanád megyében, lakossági bejelentést követően . A sofőr és utasa három migránsnak nyújtottak segítséget.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai tegnap 13 óra 45 perckor Ásotthalom közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú, Fiat Stilo típusú személyautót. A rendőrök lakossági bejelentés alapján ellenőrizték a járművet, mely szerint a kék autóba három illegális migráns szállt be. Miután a nyomozók megtalálták a keresett autót látták, hogy egy erdős területnél abból hárman kiszállnak. Az ellenőrzés megállapította, hogy az autó vezetője és utasa is magyar állampolgár. A határrendészek eközben a közelben megtalálták a három illegális migránst is, akik koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a magyar férfit és nőt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Elszámoltatásuk folyamatban van. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest