Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb, második negyedéves adóslistája, melynek első helyezettje ezúttal egy budapesti, XVII. kerületi magánszemély, aki több mint ötmilliárd forinttal tartozik az államnak – írja a Napi.hu.

A NAV adataiból kiderül, hogy a tavalyihoz képest 1,2 millióra nőtt a hivatallal szemben hátralékot felhalmozók száma, ráadásul 2020-ban is több száz milliárd forint behajthatatlan tartozás maradt befizetetlenül.

A legújabb listára 73 olyan adós, 43 magánszemély és 30 gazdasági vagy egyéb szervezet került, ahol nagy összegű, azaz magánszemélyeknél 10 milliónál, szervezeteknél 100 milliónál nagyobb adóhiány keletkezett. Az összes megállapított adóhiány 16,4 milliárd forint, ehhez még hozzájönnek a kiszabott bírságok és a késedelmi pótlék, ami 20,2 milliárd forint.

A rekorder magánszemélyről az is kiderül a cégadatbázisból, hogy nyolc vállalkozásban megfordult már. Ezek közül csak kettő működik, és egyben van még tulajdonrésze, azt is lefoglalta februárban a végrehajtó.

Érdekesség, hogy már nincs a listán a Bróker Marcsiként elhíresült csaló, ám a lánya igen, és felkerült a korábbi Metal Lady, Bíró Ica. A cégek között feltűnik Hajdú Péter korábbi vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft., de megtalálható rajta a Costa Coffee-üzleteket eddig működtető és azok bezárását a napokban bejelentő L-Coffee Kft., és ismerős lehet sokaknak a DoclerWeb Informatikai Kft., ami Gattyán György közvetett érdekeltségébe tartozik – írta az index.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest