Szombaton új kiállítás nyílik a Hagymaház Galériában Bárdi Andrea munkáiból, amely az ÉLET-FA címet viseli. A rendezés alatt álló tárlatot az alkotóval tekintettük meg, amely során az inspirációról, az életfa motívumról és a további tervekről is beszélgettünk.

– Az ÉLET-FA cím fedte le valahogy legjobban az alkotások összességét, elég kifejező számomra, az életem minden területe beletartozik. A fa, mint fából készült alkotások, meg mint festményen megjelenő elem is benne van, illetve egyben, mint életfa, akár a mesék világát is idézheti, és ez nálam most mind-mind előkerül – avatott be a részletekbe Bárdi Andrea.

A változatos kiállításon nagyobb szobrokat és kisebb fafaragásokat is felfedezhetnek majd az érdeklődők, de a festmények között is szerepel akril és akvarell technikával készült alkotás.

– Az egész kiállításban az egyetlen közös én vagyok szerintem, mert úgy érzem, hogy minden formája valahol engem tükröz, de hát az élet változatos, és akkor szép, ha változatos és színes, és ezt próbáltam megmutatni – árulta el Bárdi Andrea a tárlatról, amely az utóbbi két év munkáit mutatja be.

– A legnagyobb inspirációs tényező nálam a természet. Én azt gondolom, hogy aki a természetben sétál, és kicsit ráneveli a szemét, az mindig talál valami szépséget, érdekességet, különlegességet, megnyugtatót, így az mindig jelen van. A másik pedig a technikai kihívások, mert most már nem is tudom hány éve faragok, és mindig vannak olyan dolgok, amiket újonnan próbálok ki, hozzájutok újabb eszközökhöz, olyan dolgokhoz, amiket még eddig nem tudtam, és mindig meg kell próbálnom, hogy mit tudok újat mutatni – fogalmazott.

Bárdi Andrea érdeklődésünkre elmondta továbbá, hogy nem tud egy alkotást kiemelni, hiszen mindig az a kedvence, amin éppen dolgozik.

– Mindig az a kedvenc, amit éppen csinálok. És abba beleadom az összes szívemet, lelkemet, és amikor kész, akkor jön a következő és abba is beleadom! – hangsúlyozta az alkotó, aki jövő héten egy Balaton melletti településre utazik majd, hogy részt vegyen egy láncfűrészes fafaragó versenyen.

Az ÉLET-FA kiállítás megnyitójára augusztus hetedikén, szombaton 15:30-kor kerül sor, amely védettségi igazolvány nélkül látogatható, és amelyen az alkotóval Varga Márta kommunikációs szakember beszélget majd, közreműködnek a MÁI Művészeti Iskola tanulói.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest