A legnépszerűbb az ingyen vattacukor és az ugrálóvár volt, de az arcfestésnek és a csillámtetkónak is örült kicsi és nagy. A buborékfújó pedig slágernek bizonyult.

Hiába volt harminc foknál jóval melegebb, a földeákiakat el sem lehetett tántorítani a ma délután a Szent László tr árnyas fái alatt rendezett csaláni nap programjaitól.

Persze nem csoda, ugyanis a koronavírus miatt tavaly nyár óra semmilyen közösségi programot nem lehetett szervezni, tartani, így a helybéliek is kiéheztek a közösségi szórakozásra, programra.

A gyerekeket egyből egy hetvenkét elemből álló kész népi játszópark, a kisebbeket pedig óriási, illetve egy valamivel kisebb ugrálóvár várta, s aki kijátszotta magát rajtuk, annak sem kellett unatkozni. Hiszen kérhetett csillámtetoválást, arcfestést (ezt főleg a kisebb gyerekek kedvelik), de szüleikkel együtt felülhettek a folyton közlekedő kisvonatra, mely jókora kerülőt tett a falu központja körül.

Aki valami hagyományosabbra akart szállni, az elmehetett lovaskocsikázni, mely külön érdekessége volt, hogy kiscsikó is velük tartott.

A templomkert elkerített részén pedig a vadászíjászat szépségeivel ismerkedhettek meg a vállalkozó kedvű gyereket.

Persze nagy sikere volt az ingyen vattacukornak, ahová hosszú sorok álltak, aki pedig az agyát is meg akarta tornáztatni, az kitölthette a Szent Istvánnal, illetve a Szent Lászlóval kapcsolatos kvízeket a helyi könyvtár standjánál, illetve építhetett nádból és csomagolópapírból mosolygó, igazi papírsárkányt magának.

És persze a gyerekek édességvásárlással nyaggatták szüleiket, illetve nagyon sok gyerek kapott világító, sorozatlövő elektromos buborékfújót, de annyian, hogy időnként buborékfelhőbe burkolták a résztvevők egy részét és persze magukat.

A hangulatot a Csiga duó gyermekműsora fokozta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest