Az 53 éves férfi át akart mászni a kerítésen, hogy lopjon, de úgy fennakadt. hogy egyedül nem tudott kiszabadulni. A rendőrök segítették le. Fotó: police.hu.

A többszörösen büntetett előéletű 53 éves férfi – akit hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt az elmúlt három évben két alkalommal is felelősségre vontak – 2021 júliusában szabadult szabálysértési elzárás miatt kiszabott büntetéséből, két liter bor elfogyasztása után már a szabadulásának napján egy kaposvári családi ház udvarára a kerítésen keresztül akart lopási céllal bejutni, pechjére mászás közben azonban fennakadt úgy, hogy onnan segítség nélkül le sem tudott jönni.

A történteket az utcában éppen járőrszolgálatot teljesítő rendőrök is észleltek, akik lesegítették a kerítésről, egyúttal elfogták még mielőtt bármit is ellopott volna. A Kaposvári Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a pórul járt tolvajt.

A Kaposvári Járásbíróság a július 22-én megtartott tárgyaláson a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, ezért vele szemben 75 nap elzárást szabott ki.   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest