Többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette és további bűncselekmények miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki 2020. július és november között élettársának három éves lányával szexuális cselekményt végzett, őt többször bántalmazta.

A vádirat szerint a vádlott többször maradt egyedül élettársának a lányával székesfehérvári lakásukban, amely alkalmakat kihasználva 2020. július és novembere közötti időszakban több alkalommal szexuális cselekményt végzett a nevelése alatt álló, életkoránál fogva védekezésre képtelen gyermekkel. A vádlott féltékeny volt az élettársára, valamint az élettársa és a kiskorú sértett kapcsolatára. Türelmetlensége odáig fajult, hogy 2020. októbere és novembere között többször megütötte és durván megragadta a kiskorú sértettet, amely következtében a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyámhivatal a gyermeket a családból kiemelte és ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

A vádlott azzal a magatartásával, hogy a kiskorú sértettet bántalmazta, a neveléséből, gondozásából, felügyeletéből adódó kötelezettségét súlyosan megszegte és azzal a gyermek egészséges értelmi, érzelmi és testi fejlődését veszélyeztette.

A Fejér Megyei Főügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától, valamint minden olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától való eltiltást indítványozott, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel befolyási viszonyban áll, illetve indítványozta a letartóztatás fenntartását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest