Izgalmakat és látványosságot is jelentett a hétvégi XXV. Szent Anna-napok lovasnapja, melyek lovasfelvonulással kezdődtek, majd a versenyszámokkal folytatódtak és az eredményhirdetéssel fejeződtek be. Fotó: Apátfalvi Faluház.

Az izgalmas versenyszámok végén a legjobbnak bizonyult versenyzők kapták meg a kupákat és az okleveleket, no meg hárman is egy-egy zsák zabot.

A pónis gumiskocsis bemutató hajtás győztese Bán Dávid lett, a második helyezést Bíró János Tamás érte el, míg a harmadik Deák János volt. A negyedik helyet Beke Mihály érte el, míg az ötödik helyet Baka Tibor csípte meg.

A gumiskocsis bemutató hajtást (normál méretű lovakkal) Bán Dávid nyerte meg, maga mögé utasítva a második helyezett Bárdos Tibort, a harmadiknak befutó Halász Attilát és a negyedik helyezett Balázs Gáspárt.

A hátas ügyességi bemutatót Legény hátán Varga Réka nyerte. Ebben a felettébb látványos versenyszámban Csinos lova hátán a második helyezett Szalamia János lett, harmadik helyet ért el a Fácánt lovagló Varga László, negyedik a szintén Fácán hátán szereplő Németh László József lett. Az ötödik helyezést pedig Erdei Tifani érte el, aki Öcsi hátán mutatta be, hogy ért a lovakhoz.

A lovasversenyen különdíjakat is kiadtak a versenyzőknek/résztvevőknek. Ilyet érdemelt ki Baka Tibor (segédhajtó), Haluska Balázs (palacsinta), Takács Tibor (pályaszemélyzet), Veréb József (a fák gondozásáért), Vígh Róbert (pályaszemélyzet).

A legfiatalabb lovas különdíját Erdei Tifani kapta, a legidősebb fogatos különdíját Balázs Gáspár vehette át.

Különdíjban részesült a felvonulás zenészeinek szervezéséért Tóth L. Ferenc.

A Paku József által felajánlott 1-1 zsák zabot legbátrabb lovasként Németh László, legmesszebbről (Csongrádról) érkezett lovasként Bús József kapta,míg a legsokoldalúbb fogatosként Bán Dávid és Halász Attila vehették át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest