A Korona emeleti terme ad otthont a négynapos versenynek, amelyen 57-en mérhetik össze tudásukat, összesen hét fordulóban, két csoportban.

Horváth Zsolt a Makó Híradónak örömet fejezte ki, hogy az idei évben immáron tízedik alkalommal szervezhetik meg a Hagymatikum-Duocor Kupa nemzetközi sakkversenyt. 

– Ez nálunk már hagyománnyá vált, főleg hogy most jubileumot ünnepelünk, amely azt mutatja, hogy az elmúlt évek munkája sikeres volt abból a szempontból, hogy nemcsak makói sakkozók játszanak ezen a rendezvényen – mutatott rá a Makói Spartacus Vasas Sportegyesület ügyvezető elnöke, a sakk szakosztály vezetője. Elmondta továbbá, a főváros mellett Pécsről, Szegedről, Orosházáról, Hódmezővásárhelyről, Kecskemétről, Paksról és Szerbiából is érkeztek versenyzők a kupára.

Mint kiemelte, a cél a sportolási lehetőség biztosítása, ezzel egyetemben pedig a sportbaráti kapcsolatok ápolása is, illetve Makó hírnevének öregbítése.

Mint minden évben, idén is két csoportban mérhetik össze tudásukat a résztvevők: az A csoportban leginkább nemzetközi nagymesterek és mesterek, FIDE sakkmesterek és olyan sakkozók vesznek részt, akik ezek a címeket szeretnék megszerezni. A B csoportban a mesterek száma minimális; ott az első osztályú, főleg amatőr sakkozók ülnek asztalhoz – tudtuk meg.

A megnyitón Horváth Zsolt köszöntötte a megjelenteket, beszédet mondott Gábor Zoltán, a Duocor Ipari Bt. ügyvezető igazgatója, a szabályokat Seres László nemzetközi versenybíró ismertette.

A vasárnapig tartó négynapos versenyen összesen hét fordulóra kerül sor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest