Szerda este a hét állomást nyolc csapat tudta le a Csányi Helga és Csányi Bíborka szervezte vidám programon.

Nyolc csapat: a (N)agymenők, az Agymenők, a Kis fröccs, a Cápák, a Katica, a Kvízengúzok, a Siberko, és az Éjszakai kalandorok vettek részt tegnap este a földeáki Cool-túra izgalmas vetélkedőjén, melyet egy testvérpár: a hitoktatóként végzett Csányi Helga és joghallgató húga: Csányi Bíborka szervezett.

A vetélkedőre a megadott határidőre összesen hét, ötfős csapat nevezett, de a túra kezdete előtt nyolcadikként egy újabb földeáki csapat is jelentkezett. A csapatokban – melyeknek hét állomáson kellett érdekes, játékos feladatoknak megfelelniük, kérdésekre válaszolniuk – a földeákiakon kívül óföldeákiak és makóiak is részt vettek.

– A nyolcadik, földeákiakból álló csapat kezdés előtt egy órával jelentkezett, de ez nem volt problémát, mert eredetileg tíz csapatra készültünk, illetve a makói csapat nem öt, hanem hét emberrel (egy baráti társaság tagjaival) nevezett – árulta el Csányi Bíborka.

A csapatok, melyek hét állomást kerestek fel, hogy teljesítsék az állomások tematikus feladatait, nagyon jól érezték magukat. Főleg, hogy a szervezők mind az öt érzékszervet igénybe vevő feladattal is készültek.

– A látás, hallás, tapintás, szaglás, ízérzékelés akkor lett fontos a vetélkedőn, amikor bekötött, becsukott szemmel kellett kitalálni, kiszagolni, megérezni, megkóstolni a pestot az áfonyát, a levendulát, a Duna kavicsot, a vörösborecetet. A tapintós feladatnál trükkös dolgokról kellett kitalálniuk, például táblacsoki formájú gipszet, kólás doboznak álcázott bluetooth-hangszórót, szilikon dolgokat. A szaglást pedig kardamonnal és szegfűborssal is próbára tettük – részletezte Bíborka.

De akadt olyan feladat is, melyen arra kellett válaszolniuk csapatoknak, mi a teendő, ha valakit külföldi származása miatt nem szolgálnak ki vagy ha valaki pénztárcát talál. (Nem, nem az jó válasz, hogy azt bárki önfeledten elteheti, hanem a jegyzőnek kell leadnia, s nyilatkoznia, hogy igényt formál rá, ha nem kerül elő a gazdája.)

A versenyző csapatoknak a halastavi állomásnál „halas” kérdésekre kellett válaszolniuk. Az érzékszervi feladatok helyes válaszai egyébként különdíjat érdemeltek ki, köszönhetően a számos felajánlásnak. Az első két helyezett – holtversenyben az óföldeákiakból és földeákiakból álló Siberko és a földeákiakból és makóiakból álló (N)agymenők a csapata lett, ők egy-egy szabadon választható ízű és formájú tortát kapnak.

A fő versenyt, azaz a kvíz tesztet a makói csapat, a Kis fröccs nyerte. A második a földeáki Éjszakai kalandorok lett, míg a harmadik helyet a (N)agymenők érdemelte ki.

A csapatok végül közös vacsorán pihenték ki a fáradalmakat, a marhapörköltet Csányiné Bakos Erzsébet felajánlásából Varga Imre készítette el.

A szervezők úgy gondolják, hogy a földeáki cool-túra folytatást érdemel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest