A szolgálatot teljesítő rendőrök tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 14 esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel az egész országban. Fotó: police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon 5 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Gara, Tatháza, Vaskút, Bácsbokod és Homorúd közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 7 esetben összesen 37 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Domaszék, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.

Tolna megyében, Decsnél 7; Fejér megyében, Dunaújvárosban 1 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, líbiai, tunéziai, marokkói és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Csenger közigazgatási területén, további 4 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest