Nyár elején indult útjára a Makói vízi kalandok élményhajózás szolgáltatása, amelynek egyik kapitányával, Varga Istvánnal beszélgettünk, miközben a Maros-híd alatt is elhaladtunk.

Nyár elején indult útjára a kajak-kenu sporttal is foglalkozó Makói vízi kalandok élményhajózási szolgáltatása Török Sándor és Varga István munkájának köszönhetően, akikhez harmadik kapitányként társult Fülöp Soma, aki a nyári szünetben segédkezik számukra, de mint megtudtuk, egy kisebb csapattal dolgoznak, akik közt van, aki a marketinggel foglalkozik.

Mint Varga István elmondta, az alapvetően egyórás élményhajózást 4-6 fő részére kínálják kikapcsolódásként, de a megszokott útvonaltól – amely a Kalandparttól indulva, a román határt és a hidat érintve, a homokkitermelőnél megfordulva vissza a Kalandpartig tart – el tudnak térni: szerveztek már egész délutános programot is, amely során Apátfalváig is felmentek. Volt, aki grillsütőt is hozott a hajóra, de a hajón volt már lánykérés, esküvői fotózás és egy temetési szertartáson is közreműködtek.

A kapitány kiemelte: július végétől, amikor a Maros vízállása lejjebb megy, és homokporondokkal, homokszigetekkel tarkított lesz, akkor abban is szívesen közreműködnek, hogy az érdeklődőket leviszik a homokporondokra és vissza, de evezős programként Makó-Apátfalva és Makó-Szeged útvonalra szóló csorgás is a terveik közt szerepel.

Az Apátfalva-Makó útvonalat érintő programot ráadásul a városnéző kisvonattal együttműködve hirdetnék meg, legalább heti egy alkalommal, ennek köszönhetően – avatott be a részletekbe Varga István – egy hátizsákkal, a városközpontból indulva részt tudnának venni a helyiek és a turisták.

– Nyár elején indultunk, és nagyon pozitívak és motiválók és a visszajelzések, és főleg azért, mivel nem is gondoltuk volna, hogy ennyi makói és Makó környéki fogja igénybe venni ezt a szolgáltatást. Már több olyan vendégünk is van, aki idén nyáron már több alkalommal volt hajózni, és úgy, hogy van, aki már itt él 40-50 éve Makón, és még soha életében nem volt a Maroson, soha ebből a perspektívából nem látta ezt a környezetet, amiben élünk – árulta el Varga István, aki kiemelte továbbá, hogy nagyon pozitív számukra, hogy nagyon sokan személyes ajánlásként hallanak a szolgáltatásukról.

– Az állatvilág elég gazdag, több alkalommal lehetett látni őzeket inni, vagy hódot, vidrát feljebb több alkalommal, múltkor itt úszkált békésen a hajó mellett a kikötőben, de jégmadarat is rengeteget lehet látni – tudtuk meg a kapitánytól, aki a kicsiktől kezdve egészen az idősekig mindenkinek ajánlja a programot, hiszen a gyerekek számára mentőmellényt is biztosítanak.

– Amit nagyon ajánlanék, az a naplementében történő vízen tartózkodás. Minden nap más, és előző héten vasárnap olyan volt, hogy soha életembe nem láttam még olyan naplementét, mint akkor – hívta fel a figyelmet Varga István, aki naplemente túrákat is szeretne szervezni a későbbiekben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest