Ambrózfalva képviselő-testülete volt az egyetlen a makói járásban, amely elutasította a kedvezményeket biztosító Makó Térségi Kártya bevezetését polgárainak. Most azonban a polgármester azt ígéri, egy felajánlás nyomán készek újratárgyalni az ügyet – írja a Délmagyarország.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, egy kivételével mindegyik Makó térségi település képviselő-testülete úgy döntött, illetve készül annak a döntésnek a meghozatalára, hogy polgáraik igényelhetnek az önkormányzaton keresztül Makó Térségi Kártyát. A jelentős kedvezményekre jogosító dokumentumot a Maros-parti városban már népszerű Makó Kártya mintájára találták ki a környező települések lakóinak.

Felmutatásával a Hagymatikum fürdőbe harminc százalékos kedvezménnyel lehet bejutni, a Hagymaház mozijába, a nyári zenés fesztiválra és a Maros kalandparkba tíz százalékkal olcsóbban vásárolhatnak majd belépőt a kártyatulajdonosok, a múzeum felnőtt belépőjegyét 1200 helyett 700 forintért válthatják meg, a lombkoronasétányét pedig 500 helyett 300 forintért.

Ehhez az érintett önkormányzatoknak mindössze a kártyák előállításának egyszeri, darabonként 500 forintos költségét kell vállalnia. Lapunk információi szerint van olyan érintett település, ahol ezt a pénzt valaki felajánlotta, de arra is van példa, hogy maguk az igénylők fizetik meg. Az egyetlen kivétel, ahol a képviselő-testület elutasító határozatot hozott, az alig ötszáz lelkes Ambrózfalva volt. A polgármester, Dorotovicsné Gulyás Judit azt mondta, hogy e döntésnek anyagi oka van.

Időközben azonban egy magánszemély, méghozzá a Makó Híradónál dolgozó újságíró, az ugyancsak ambrózfalvi Nagy Szabolcs közösségi oldalán bejelentette, hogy ha a testület meggondolja magát, kész saját zsebből finanszírozni az első ötven kártya költségét.

A polgármester a Délmagyarországnak elmondta, hogy megkapták az erről szóló e-mailt, és ő maga ezt jó kezdeményezésnek tartja, és továbbította is a levelet a testületi tagoknak.

– Javasolni fogom, hogy tárgyaljuk újra az ügyet. Bízom benne, hogy a képviselőktől is érkezik majd hasonló felajánlás, így aki akar, Ambrózfalván is kérhet majd makói kedvezménykártyát. – közölte Dorotovicsné Gulyás Judit.

Forrás: Délmagyar.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest