Második alkalommal hirdette meg tanszergyűjtő akcióját a Megújuló Közösségek Egyesület abból a célból, hogy a térség rászoruló gyermekeinek tanévkezdését megkönnyítse. Az egyesület már tavaly is adott adományokat.

Az alapvetően karitatív és közösségépítő céllal létrejött egyesület tavaly összesen hatvan gyermeknek tudott segíteni Pitvaroson, Csanádalbertin, Nagyéren, Ambrózfalván és Csanádpalotán. Idén is hasonló célt tűztek ki maguk elé.

A gyűjtést augusztus 10-ig folytatják, utána osztják majd ki a tanszereket. Természetesen augusztus 10-e után sem utasítják majd vissza a felajánlásokat, de a korábbi tapasztalatokból kiindulva szeretnék minél hamarabb eljuttatni a tanszercsomagokat az iskolásoknak.

A Megújuló Közösségek Egyesületnek jelenleg a Békés megyei Gyulán és Mezőkovácsházán, illetve a Csongrád-Csanád megyei Pitvaroson van gyűjtőpontjuk, így elsősorban ezekre a településekre és környékére koncentrálnak.

Ha azonban érkezik megkeresés máshonnan, akkor igyekeznek segíteni mindenkinek, aki erre rászorul. Eddig körülbelül harminc-negyven gyermek iskolakezdését fogják tudni majd segíteni a beérkezett pénzadományokból és taneszközökből, de még sokan ajánlották fel, hogy támogatják az egyesület, a rászoruló gyerekeket segítő céljait.

Adományozni a Megújuló Békés Megyéért Egyesület, a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-nél vezetett 10402630-50526890-86781009 számú bankszámlájára történő átutalással lehetséges. A közlemény rovatban kérik tüntessék fel: tanszergyűjtő program.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest