A szorgalmas fiatalok, a folyóba, az ártéri erdőbe és panelház bejáratához is rejtették az egyetlen éjszaka alatt ellopott bicikliket. A három tolvaj egy nap alatt rendőrkézre került. Fotó: police.hu.

A Szegedi Rendőrkapitányságra július 15-én este érkezett bejelentés arról, hogy a Hajlat utcából eltulajdonítottak, egy ott lezárt, mintegy százezer forint értékű kerékpárt. A körzeti megbízottak és a nyomozók rövid időn belül egy háromfős, fiatalokból verbuválódott csoport azonosítottak, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók.
A rendőrök a bejelentést követő 24 órán belül elfogták a 16 éves T. Leventét, a 15 éves Cs. K. Csabát, továbbá azonosították 13 éves társukat is.

A nyomozók a feltételezett elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a fiatalok összesen hét kerékpár eltulajdonítását ismerték el, melyet egyetlen éjszaka loptak el. Emellett megmutatták azon szegedi helyszíneket ahová a lopott kerékpárokat elrejtették. Pihent bicikli panelház bejáratánál, bokrok közt a belvárosban, ártéri erdőben, de volt egy a Tiszában is.

A bicikliket az egyenruhások lefoglalták és az egyik sértettnek már vissza is adták.
A gyanúsítottakkal szemben kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indult eljárás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest