Nagyér és a megyehatár közt is befejezéséhez közeledik az útfelújítás.

A Duna Aszfalt szakemberei dolgoznak a Békés-Csongrád-Csanád megyehatárt jelző tábla, illetve Nagyér között, sőt az utóbbi faluban is, hogy befejezzék a közút – korábban Lázár János által megígért – felújítását. Mint arról már többször is beszámoltunk, a Pitvaros-Ambrózfalva közti szakaszt már tavaly felújították a pitvarosi körforgalomból indulva. Most ugyaninnen a Magyar Falu Program keretében a 4426-os út a Pitvarosi körforgalomtól Csanádalbertin keresztül a település vége tábláig újraaszfaltozzák és felújítják az útpadkát is.

Ezen fejlesztéssel minden Állami tulajdonú műút felújításra kerül Pitvaroson. Önkormányzat által írt pályázaton további útfelújítás lesz idén a Dózsa György utcában.

Aki mostanában az említett szakaszokon járt, az nem csak a forgalomirányítással szembesülhetett, de azzal is, hogy Nagyér és a megyehatár között az út melletti padkán is gépek dolgoznak, de azzal is, hogy Nagyéren, illetve Pitvaros és Csanádalberti között már a második aszfaltréteget húzták a gépek.

S bár a felezővonala egyelőre – érthető okokból – még nem festették fel, de furcsa azt tapasztalni, hogy mindkét útszakaszon kisimult a korábbi hepe-hupás burkolat, s bizony öröm azon végigautózni (motorozni, kerékpározni).

Persze a pitvarosiak és a csanádalbertiek is arra kíváncsiak, hogy mikor újítják fel Rákosi utat. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a helyi minibölcsődében tett látogatásakor azt mondta, hogy azt is meg kell újítani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest