A város színes időtöltést kínált a makói nyugdíjasklub tagjainak, akik kulturális és hagyományőrző programokon vettek részt és halászlé ebéddel zárták a napot.

A Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Egyesülete aktív közösségi életet él; kéthetenkénti klubnapjaik mellett rendszeresen szerveznek sportos és egészségmegőrző programokat, tesznek kisebb-nagyobb túrákat. Emellett szívesen kapcsolódnak be városi kezdeményezésekbe, és saját ötleteik alapján is rendeznek élménynapokat, gyakran főzéssel egybekötve. Ilyen volt a július 20-i alkalom is, amelynek során Csanádpalotára látogattak el a Menyuke tagjai. – Minden esztendőben meghívom a csapatot egy halászlé ebédre, amelyet magam készítek el. A helyszín mindig változik, főztem már nekik Makón és Mártélyon is. Arra gondoltam, az idén ismerjék meg a települést, ahol élek, egy tartalmas nap keretében – avatott be Horváth Csabáné, Erika.

A város kántor-hitoktatója először a helyi katolikus templomba invitálta a csoportot, akiknek rövid orgonakoncerttel kedveskedett Kasuba Róbert atya. A plébános széles palettáról válogatta össze az előadott műveket, rövid ismertetőt is adva azokról és szerzőikről.

A zenei élményt lovaskocsizás követte a palotai határba az ismert helyi juhászhoz. Szikszai István megmutatta kuriózumnak számító cigája nyáját a társaságnak, akik nem csak a juhoknál láthattak ősi magyar fajtát, hanem a munkát segítő kutyáknál is.

A juhászéletből és hagyományőrzésből kapott ízelítő után Ádók István fogadta a makói szépkorúakat. A Kelemen László Emlékéért Kulturális Alapítvány kuratóriumának tiszteletbeli elnöke mutatta be a társaságnak a régi temető területén kialakított parkot és annak nevezetességeit, amely végső nyughelyén állít emléket az ország első színigazgatójának.

– Egy főként szabadtéri, testi és lelki feltöltődésre hívtuk meg ma a klub tagjait. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy értékeket és településeink fontos látnivalóit is felfedezzük, miközben jó hangulatban töltjük el együtt az időt – avatott be Szekeres Mihályné. A MENYUKE vezetője elmondta, a már hagyományos nordic walking, kerékpáros és gyalogos események mellett, augusztusban a Szépművészeti Múzeumba is ellátogatnak majd. A tartalmas csanádpalotai kirándulás pedig halászléfőzéssel és vidám beszélgetéssel zárult a tó partján.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest