A zeneszerzésre használta fel a pandémia időszakát a WelcomeBack: a tavaly alakult együttes sorra adja ki az újabbnál újabb dalokat, a céljuk, hogy felépítsék azt a repertoárt, amivel színpadra állnak majd. Mágori Edittel és Solymosi Attilával, a WelcomeBack két tagjával beszélgettünk.

Július elején a Facebook-oldalatokon harangoztátok be, hogy nyárra egy új dallal készültök. Mit lehet tudni az új szerzeményről, videoklip is érkezik hozzá?

Solymosi Attila: Tervezzük, igen! Ez most egy kicsit kisebb költségvetésű klip lesz, maga a zene nem, de most az időnk sem nagyon engedi harmadik személy bevonását. Kicsit hasonlítani fog a Trapjáróra, nem zeneileg, hanem a témáját tekintve.

Mágori Edit: Az a terv, hogy telefonnal veszünk fel sok helyszínen videókat, mint a Lattelak álmomban esetében is, és ezt vagdossuk össze. A zenére fektetünk nagyobb hangsúlyt anyagilag, mintsem a képi világra.

Nemrégiben ringbe is szálltatok, készítettetek egy indulót, miként jött létre ez az együttműködés a Szeged Box Clubbal?

Mágori Edit: Attilának van bokszolói múltja, ő részese volt ennek a sportnak, és az ő kapcsolatrendszerén keresztül hallották a számainkat.

Solymosi Attila: Én jártam nagyon sokat, heti egyszer Szegedre a makóiakkal edzeni, én ott ismertem meg az edzőket is, akik folyamatosan követték a zenéinket, amiket megosztok. Egyszer rám írt az egyik edző, Merész Feri, hogy nagyon tetszik neki, amit csinálunk, és ekkor merült fel az ötlete, hogy csinálnánk-e nekik egy indulót, vagy bevonuló zenét. Megbeszéltem először Edóval is, neki is nagyon tetszett az ötlet, így természetesen benne voltunk!

Említettétek, hogy a bokszhoz van kötődésed, de milyen volt a sportot és a zenét egyszerre vegyíteni a ringben?

Solymosi Attila: Nagyon jó érzés volt, előjöttek a régi emlékek! Bár nem olyan sokáig bokszoltam, mintegy másfél évig, de nagyon jó érzés volt, nem olyan szigorúan, berögzült mozdulatokat végezni, hanem kicsit elengedni magam, a kliphez alakítani a mozgást. Illetve az edzéseken mindig világos volt, a klipnél viszont sötétség volt, füst és fények, abszolút nagyon kellemes érzés volt, csak a miénk volt Edóval a ring. Senki nem pofozott vagy támadott meg, ez külön jó volt, jól éreztük magunkat!

Mágori Edit: Borzasztó jó fejek voltak a bokszklubosok is, az ott edzők, illetve a vezetők! Kedvesek voltak velünk és ott álltak a ring szélén, amikor forgattuk a klipet, és akkor is nagyon tetszett a dal szerencsére mindenkinek, és azóta is állítólag sokat hallgatják, aminek nagyon örülünk!

Sok előadónál lehetett látni, hogy a koronavírus időszaka alatt kicsit letette a hangszerét vagy épp a mikrofonját, rólatok ez viszont abszolút nem mondható el.

Mágori Edit: Abszolút nem! Mi gyakorlatilag időt nyertünk vele, ugyanis mi eleve a pandémia, az első hullám előtt alakultunk meg 2020-ban, és nekünk nem vett el az alkotói tevékenységünkből az például, hogy egy rendezvényre kellett készülni épp. Sem a repertoárunk, sem az ismeretségünk nem volt meg ahhoz, hogy hívjanak minket fellépni, és egyáltalán nem bántuk így, hogy például a tavalyi évben nem vettünk részt a rendezvényszezonban, hiszen építjük azt a repertoárt, amivel majd be lehet vállalni koncertet. Lassan majd ott tartunk, hogy egy 40-60 perces koncertet fogunk tudni adni, az egész pandémiás időszakot mi a zeneszerzésre használtuk fel.

Solymosi Attila: Mi másfél éve készülünk az első fellépésünkre.

Mágori Edit: Ehhez gyártjuk a tartalmat, hogyha egyszer megyünk fellépni, nem szeretnénk feldolgozásokat előadni, mi azt az utat választottuk, hogy saját zenékkel állunk majd a közönség elé.

Tervezitek esetleg, hogy ezt valamilyen albumba, fizikai hordozóba rendezitek?

Mágori Edit: Nem nagyon gondolkoztunk még ezen, elsősorban a YouTube csatornánkat szeretnénk szépen felépíteni, hogy az egy szórakoztató hely legyen, és lekösse a figyelmet. Az, hogy elmenni egy nagy stúdióba és egybe kiadni, mint album, egyelőre még nem gondolkoztunk rajta, de ez is benne lehet a pakliban.

Solymosi Attila: A mai világban leginkább online hallgatják az emberek a zenét, de volt erről már szó, a későbbiekben meglátjuk, hogy mi lesz!

A WelcomeBack YouTube csatornáját ide, Spotify oldalát pedig ide kattintva érhetik el!


Borítókép forrása: Facebook / WelcomeBack

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest